Okoszebra

2019.04.11. 17:36

Villogó fény jelzi a gyalogost az autósnak az okoszebrán

 Három új „okoszebra” épült Kaposváron az elmúlt hetekben. Az egyik a Honvéd utcában az éjjel-nappali bolt környékén, a másik a Hősök templománál, a harmadik pedig az Ezredév és Somssich Pál utca kereszteződésében.

Marosi Gábor

A modern gyalogátkelőhely közelében érzékelőt helyeztek el, így amikor a gyalogos közelít a zebrához az autóst villogó fény figyelmezteti, hogy valaki át szeretne kelni az úton.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: az elmúlt három évben 557 millió forintot fordítottak arra, hogy javuljon a közlekedés biztonsága. Heffer Attila, kaposvári rendőrkapitány kiemelte: szakmai, baleseti és forgalmi adatok alapján javasolták azokat a helyszíneket, ahová most „okoszebrákat” építettek. A biztonságos megoldásokra szükség van, mert megnövekedett a forgalom.

Új csomópontok épülnek

Átalakítanak több kereszteződést is idén Kaposváron. Szita Károly hangsúlyozta: a Hősök templománál a Mindszenti téren, a Guba Sándor és az Izzó utca kereszteződésénél, valamint a sportcsarnok előtt az Arany János és a Hegyi utca csatlakozásánál is új csomópont épül. A polgármester hozzátette: a Csik Ferenc sétányt meghosszabbítják és két új körforgalmat is kialakítanak, egyiket a Hársfa utcánál, másikat pedig a vasútállomásnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában