Elismerés

2019.05.22. 16:50

Kiválósági díjat kapott Proszonyák Ida

Szakmai elit női kiválósági díjjal ismerték el Proszonyák Ida munkáját. 1998–tól a Borostyánvirág Alapítványnál dolgozik, jelenleg pedig a Dél-dunántúli Regionális Krízisambulancia vezetője. A mostani elismerés megerősíti abban, hogy fontos az a segítő munka a társadalom számára is, amit végez.

Góz Lilla

Kaposvár Szakmai elit női kiválósági díjjal ismerték el Proszonyák Ida munkáját. A szakember 1998–tól a Borostyánvirág Alapítványnál dolgozik, jelenleg a Dél-dunántúli Regionális Krízisambulancia vezetője. – Meglepetésként ért a mostani elismerés, ami megerősít abban, hogy a társadalom számára is fontos az a segítő munka, amit csinálok – mondta el érdeklődésünkre Proszonyák Ida.

– A Borostyánvirág Alapítványt magánszemélyek hozták létre 1997–ben azért, hogy segítséget nyújtsanak a támogató család nélküli gyermekek és édesanyjuk számára – tette hozzá a díjazott. – Kaposváron egy országos hatáskörű anyaotthont alakítottunk ki, ahol krízishelyzetbe került anyák és gyermekeik átmeneti ideig otthont és szakszerű segítséget kapnak problémáik rendezéséhez.

Proszonyák Ida szakmai vezető, majd 2000-től intézményvezetőként gondoskodott az intézmény szabályszerű működéséről és természetesen a bajba jutottakról. Az alapítvány intézménye gyakorlati terephelyet biztosított szociális és pedagógus szakemberképzésben résztvevő hallgatóknak. 2005-től az intézmény specializálódott a kapcsolati erőszak áldozatainak megsegítésére. Speciális szolgáltatást indítottak pályázati forrásból. Az első regionális krízisközpontok között volt a kaposvári. Proszonyák Ida és az általa vezetett szakmai csapat 20 év alatt több mint 2500 bajba jutott személynek nyújtott segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában