felülvizsgálat

2019.05.08. 21:00

Somogyban újra ingyen ellenőrzik a tűzoltókészülékeket

A lakosság számára újra ingyenes kézi tűzoltó készülék ellenőrzést tartanak: a megyei tűzmegelőzési bizottság – az országban egyedülálló – akciója május hetedikén indul.

Harsányi Miklós

A több napos program során a lakosság tíz városban – Kaposvár, Marcali, Fonyód, Balatonboglár, Barcs, Nagyatád, Csurgó, Tab, Nagybajom, Kadarkút – vizsgáltathatja meg az otthonokban és járművekben elhelyezett készülékeket. Mihályka Szabina, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője közölte: a porral oltókat az előírásoknak megfelelően, időszakonként kell ellenőrizni kell.

Előfordul, hogy egyesek megfeledkeznek a berendezések karbantartásáról, s éppen baj esetén nem tudják használni. Szakemberek nyomatékosan arra hívták fel a figyelmet, hogy a kezdeti tüzek sikeres felszámolásával megelőzhetőek a halálesetek és a nagy anyagi veszteséget okozó tüzek, s ezért célszerű ellenőrizni a tűzoltókészüléket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában