ritkítás

2019.06.04. 09:00

A Balatonon is gyérítik a szúnyogokat

216 településen, összesen 86 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat a héten.

Góz Lilla

Az esős időjárás miatt több településen is el kellett halasztani a munkálatokat. A héten pótolják a gyérítést a Balatonnál is. A korábbi biológiai lárvagyérítés után elkezdik a kifejlett szúnyogok elleni védekezést.

A sok eső, a megáradt folyók és a meleg időjárás miatt egyre több helyen és gyorsabban fejlődnek a szúnyogok, így az ország számos településén számítani lehet tömeges megjelenésükre. A szúnyogirtás során felhasznált készítményből 0,5-0,8 litert használnak hektáronként, ami kevesebb mint 1 gramm hatóanyagot jelent. Az irtószert légi és földi úton juttatják ki a szakemberek. A légi permetezés során az esti órákban történik, az irtószer emberekre, háziállatokra és növényekre nem veszélyes. A földi permetezést naplemente után, a késő esti, éjszakai órákban végzik, így ez a méhekre nem jelent veszélyt. A munkálatokat végző szakemberek a méhészeket minden esetben tájékoztatják a permetezések idejéről és helyszínéről. A permetezéseket kizárólag a települések belterületein végzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában