fotók

2019.06.08. 13:23

Erősítenék közösségeiket a somogyi települések

Eddén tornával kezdte a szombati napot a község apraja-nagyja, mellyel kezdetét vette az Egy nap az egészségért elnevezésű rendezvény.

Sonline

Az érdeklődők ingyenes egészségügyi szűréseken vehettek részt. A legkisebbek tetszését a mentőautó nyerte el, míg a szülők megtanulhatták az újraélesztés folyamatát. Nagy Mariann, Edde polgármestere kérdésünkre elmondta: igyekszünk formálni és minél jobbá alakítani a közösséget. – Fontosnak tartjuk az itt élők egészségügyi állapotát, és örülünk, hogy mindeközben erősíteni is tudjuk az összetartást – folytatta a polgármester.

A rendezvény előtti sajtótájékoztatón Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke arról számolt be, hogy Eddén kívül még huszonnégy települési és egy nemzetiségi önkormányzat részesülhet a SomFALU-2019 elnevezésű pályázat 8 millió forintos keretéből.

– Alapvető célunk a somogyi településen élők közösségeinek erősítése volt a kezdeményezéssel, de pályázati önerőt is biztosítunk – mondta a megyei közgyűlés elnöke. Som egy nemzetközi alkotótáborra pályázott sikeresen, de a megyei önkormányzat támogatja a somogyvámosi Romtemplom állagmegóvását és az andocsi böllérfesztivált is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában