emlékezés

2019.07.23. 17:59

Cseh Tamás emléknapot tart a Kőfeszt

Tíz éve halt meg a legendás dalnok, Cseh Tamás, akinek az emlékére egy napot szenteltek az augusztus 8-án kezdődő Kőfeszten Kővágóőrsön. Diófát ültetnek, padot állítanak a tiszteletére. Cseh Tamás egy parasztházat vásárolt a községben, amelyet saját maga újított fel. A fotóiból és a grafikáiból kiállítás nyílik majd a Kőfeszten.

K.G.

A Balaton-felvidék kulturális szempontból ma vegyes képet mutat, mert egykor sok híres ember és művész vett házat és költözött ide, ugyanakkor másfél-két évtizede a pangás időszakát élte a térség kulturális élete, magyarázta Csúri Ákos ötletgazda. A Kőfeszt az új generáció, vagyis az itteni művészek gyermekei és a betelepülők összefogásával olyan balatoni fesztivált akar létrehozni, ami nem a decibelek dübörgéséről szól, hanem a minőségi magas kultúrától.

Ugyanúgy a kikapcsolódást és a pihenést szolgálja, de ezen az összművészeti fesztiválon minden generáció és minden művészet iránt érdeklődő megtalálja a neki való programot. A színház, a képzőművészet, az irodalom és a zene mellett minden este a magyar népi kultúra oltárán is áldoznak népzenei koncertekkel és táncházzal. Nagy élményt ígér a Dresch Mihály-koncert, ott lesz a Tiszta forrás zenekar és Tintér Gabriella, a Felszállott a páva legjobb hangja. A gyermekek fa ügyességi játékokkal, fa körhintával foglalhatják le magukat, Klárisok koncertet hallgathatnak, és egy interaktív produkcióban együtt szőhetik a mesét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában