Születésnap

2019.07.19. 19:13

Egyéves a jelenlét Kaposszentjakabon

Első születésnapját ünnepelte a kaposszentjakabi Jelenlét Ház, ahol közösségé próbálják formálni az a környéken lakókat.

Koszorus R.

– Ez az egy év leginkább azzal telt, hogy közösséget próbáltunk formálni – mondta el az ünnepségen Jónás Gergely, a Máltai Szeretetszolgálat dél-dunántúli régiójának ügyvezetője. – Ennek kisebb látható eredményei vannak, például megszerveztünk egy eboltást. A közösség megfogalmazta, hogy a kóbor kutyák komoly gondot jelentenek. Az első lépés az volt, hogy eboltást szerveztünk, most pedig a városgondnoksággal együtt dolgozva dolgozzuk ki a populáció megfékezésének megoldásait.

A Máltai Szeretetszolgálat szakemberei nagyban segítik a szentjakabi városrész lakóit. – Legfőképpen a mindennapi életükben segítünk – tette hozzá Jónás Gergely. – Ez nem csak a szavak formájában nyilvánul meg, hanem a kollégáim segítenek. Ha kell segítenek a tető megjavításában, ha kell ők hozzák a létrát. Illetve, ha a felzárkóztatás elér egy olyan szintet, hogy valaki alkalmassá válik a munka világába való belépésre, vagy az iskolában egy sport, vagy zenei karrier irányába indulhat, akkor ebben is segítséget kapnak.

A projekt, amely a szentjakabi városrész felzárkóztatását tűzte ki célul két éve indult. Állandó helyszín, ahova fordulhatnak az itt élők azonban csak egy éve van, a Csillag utcában.

A városrész képviselője Borhi Zsombor a rendezvényen elmondta: a hasonló intézményekbe korábban tett látogatása miatt mindenképpen szorgalmazta a kaposvári Jelenlét Ház létrehozását. Hozzátette: az épületet megvásárolta az önkormányzat, így jó esély van arra, hogy a Máltai Szeretetszolgálat jelenléte nem csak kétéves lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában