ellenőrzés

2019.07.16. 17:30

Függőhidaktól kötélpályákig  jártak heteken át az ellenőrök

 A hatóság még a nyári vakáció előtt ellenőrizte a lombkorona szintjén épített vagy mesterséges oszlopra telepített kötélpályák, csúszdák, függőhidak és a mászófalak üzemeltetési körülményeit.

Marosi Gábor

A megyeszékhely szerinti járási hivatalok az ország minden részében nyolcvannégy helyszínen összesen háromszáztíz kalandpályát ellenőriztek, amelyek harmincegy százaléka nem felelt meg teljes körűen az üzemeltetésre vonatkozó előírásoknak. Az egyik legfontosabb vizsgálat a terhelhetőség volt, azaz hogy mennyien használhatják egyszerre, biztonságosan az adott pályát. Az ellenőrzés kiterjedt még az üzemeltetési napló jogszerű vezetésére és arra, hogy a kezelő személyzet rendelkezik-e szükséges képesítéssel.

Keszthelyi Nikoletta, fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár kiemelte: a fogyasztóvédelem minden évben a szezon kezdete előtt ellenőrzi a kalandparkok működési körülményeit, azért hogy biztonságosan lehessen használni azokat.

Több pályát lezártak országszerte

Az ellenőrzéseket követően harminchat kalandpálya használatát kellett ideiglenesen megtiltani, ezek közül tizenhét a hiányosságok pótlása után már újra üzemel, a többi kifogásolt pálya hiánypótlása pedig folyamatban van – tette hozzá a fogyasztóvédelemért felelős államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában