fotók

2019.07.28. 07:00

Johanna a bőszénfai szarvasfarm új lakója

Segít kertészkedni, mindenhova követi nevelőjét és olykor még meg is lehet simogatni. Johanna a bőszénfai szarvasfarm új lakója.

Góz Lilla

A szarvasborjút pár naposan találta egy fakitermelő brigád egy Baranya megyei településen egy kabáttal letakarva. Azóta igencsak megnőtt, de még most is háromszor etetik cumiból kecsketejjel és tejpótlóval.

– Reggel jön a gondozókkal öntözni a teraszra, itt megkóstolja a muskátlikat, a kövirózsák nem a kedvencei, azokat csak kikaparja – mondta el Nagy János, a vadgazdálkodási központ vezetője. Johanna őt tekinti gazdájának, ahova csak lehet árnyékként követi. Eddig házuk udvarában volt és a kutya ugatására megijedve visszaszaladt, de már megkerüli a területet és a másik oldalról slisszan ki a főépület teraszára. Míg hűvös van itt pihen, délutánra pedig hazatér a lombos fákkal teli udvarba. Miután már magától eszik majd, próbálják a kertekben a többi szarvassal összeszoktatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában