fotók

2019.07.01. 09:00

Porfelhőben törtek az autók az igali katlanban

Újra országos bajnoki futamot rendeztek az igali roncsderbipályán.

Klein Péter

A korábbi jó állapotú, remek versenyeknek otthont adó katlanban tíz éve pörögtek fel utoljára a motorok, azóta pedig a természet visszahódította a pályát és környezetét. A szervezők így óriási feladat előtt álltak, amikor nekiláttak megtisztítani a területet.

– Rengeteg munkánk van a pálya helyreállításában, hiszen a legutóbbi futam óta elhanyagolták – mondta Balogh Norbert főszervező. – Két héten keresztül mentek a traktorok, a földgyalu, dolgoztak a munkagépek, mire sikerült újra jó állapotba hozni.

A rendezők áldozatos munkájának köszönhetően ismét látványos ütközéseket és borulásokat láthattak a nézők, akik már ki voltak éhezve egy remek roncsderbi futamra, hiszen százak szurkoltak a porfelhőben autózóknak.

A verseny a nevezés, az eligazítás, majd a gépátvétel után előbb a szabadedzéssel, később az időmérőkkel vette kezdetét. Ezt követően pedig már a versenyzőké volt a főszerep, akik egy jó hangulatú felvonulással kedveskedtek a kilátogatóknak, majd a bajnoki küzdelmek során már nem kímélték sem egymást, sem a járműveket. Már az első, ifjúsági futamon – ahol öt versenyző gurult be a rajtvonal mögé – a második kör után lengett is a sárga zászló, hiszen az egyik autó műszaki hiba miatt kénytelen volt kiállni. A folytatásra is maradtak az izgalmak, hiszen az élen autózó versenyző felment az oldalfalra és felborult, de tudta folytatni a küzdelmet. Sokszor locsolták a pályát, amely így helyenként sárossá vált, ez pedig még jobban próbára tette a pilóták képességeit.

– Ez volt a negyedik verseny az országos bajnokságban – tudtuk meg Balogh Norberttől. – Szerettünk volna újra életet vinni a környék roncsderbijébe, s bízzunk benne, hogy nagy sikere volt a szervezésnek. Sajnos kevesebb versenyző érkezett, mint amennyire előzetesen számítottunk. Összesen negyvenegy autó állt rajthoz, tizenegy kategóriában. A főszervező hozzátette: ősszel újra élettel töltenék meg az igali roncsderbipályát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában