videó

2019.08.12. 15:20

Lámacsikó született a Katica Tanyán

Gyermekáldás koronázta meg a lámák frigyét a patcai Katica Tanyán.

K.G.

A nyáron mi is meghívást kaptunk a rendhagyó lámaesküvőre, amelynek története az idén februárban kezdődött, amikor Samunak, a patcai hím lámának társkereső hirdetést adtak fel az interneten, hogy megtalálja az igazit. Ezután pár hónappal érkezett meg az ara, Saci, és látványos lagzi keretében találtak egymásra. Mindenki számára meglepetés volt, hogy Saci ekkor már áldott állapotban volt, így történt meg, hogy vasárnap reggelre már megszületett a lámacsikó.

A patcaiak szerint a kicsi teljesen úgy néz ki, mint nevelőapja, ezért remélhető, hogy Samu hamar megszokja az új szerepét, és apaként is megállja a helyét. Jelenleg elkülönítve tartják az anyukát és a kis nőstény lámacsikót. Az új jövevény a Zsófi nevet kapta és amint látogatható lesz, erről a Katica Tanya tulajdonosai értesíteni fogják a vendégeiket, akiket 150 állattal, és több mint száz attrakcióval, elektromos versenygokart pályával várnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában