somogyi ékszerdoboz

2019.09.28. 09:00

Felújított vadászházban szállhatunk meg Aliréten

Százharmincmillió forintból újult meg az aliréti vadászház. A Sefag Zrt. tulajdonában lévő létesítményt hétfőn adták át a nagyközönségnek. Az elmúlt évtizedben a vállalat 2,5 milliárd forintot költött turisztikai fejlesztésre, ebből jelentős részt tett ki a szálláshelyek felújítása és modernizálása.

Góz Lilla

Fotó: TIBOR KOVACS

Rusztikus cserépkályha, szarvasagancsból készült csillár és trófeák a falon. Tizenketten szállhatnak meg a felújított vadászházban Aliréten. A részben akadálymentesített épületet korszerű gépészettel, villamos berendezésekkel, burkolatokkal és szigeteléssel látták el.

– Ez az épület 130 millió forint saját forrásból újult meg – mondta el Nagy József, a Sefag Zrt. felügyelőbizottságának elnöke. Megjegyezte: hitvallásuk szerint az értékteremtés érdekében elengedhetetlenek az ilyen turisztikai fejlesztések.

Witzmann Mihály ország­gyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte: az aliréti vadászház jó példa arra, hogy nem csak nyáron, hanem minden évszakban érdemes ellátogatni Somogyba, a Balatonra és környékére.

– A Sefag az elmúlt 8–10 esztendőben nagyon jól igazodott ahhoz a kormányzati stratégiához, amely a turizmus fejlesztését tűzte ki célul, nem titkolt vágyunk, hogy az ágazat nemzetgazdasági részesedését a mostani 10 százalékról 16 százalékra növeljük – hangsúlyozta Witzmann Mihály.

Neszményi Zsolt kormánymegbízottnak vadászként különösen nagy öröm, hogy egy ilyen korszerűen felújított épület áll a vadászni, kikapcsolódni vágyó látogatók rendelkezésére. – Kiemelkedően jó vadászati évre számítunk idén, már most a kollégák több mint 200 trófeát bíráltak, köztük számos aranyérmes is található – mondta el Neszményi Zsolt.

Somogyország egyik különleges értékének nevezte a megújult vadászházat Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke. A rendezvényen elhangzott, hogy a Sefag Zrt. az elmúlt évtizedben 2,5 milliárd forintot költött a turisztikai infrastruktúra fejlesztésére, ebből jelentős részt tett ki a szálláshelyek felújítása és modernizálása. Nyolc vadászházban és háromcsillagos kardosfai hotelükben várják azokat, akik a természetközeli pihenést kedvelik.

Erdők Hete: „Óvd és gyarapítsd az erdőt az élhető klímáért”

Az idén szeptember 30-a és október 6-a között rendezik meg a XXIII. Erdők Hetét, amelynek jelmondata „Óvd és gyarapítsd az erdőt az élhető klímáért!”. Az I. Erdők Hete a „Tegyünk együtt többet erdeinkért!” felhívással fordult az erdőben dolgozó erdészekhez és az erdőt kedvelő támogatókhoz. Ebben az évben kiemelt téma, hogy az erdők kulcsfontosságú szerepet töltenek be a klímaváltozás elleni harcban. A Sefag Zrt. munkatársai a Mesztegnyői Erdei Kisvasút állomásain tartanak erdőgazdálkodással, megújuló energiaforrásokkal, fenntartható fejlődéssel kapcsolatos előadásokat. A Zselici Csillagparkban öt kilométeres túrát szerveznek, a Deseda Kalanderdőben íjászat és légpuskalövészet várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában