innováció

2019.09.27. 09:05

Környezettudatosságba fektetnek

Több száz millió forintból újultak meg a Kaposvári Szakképzési Centrum tagintézményei. Az iskolákban kicserélték a nyílászárókat, hőszigetelték, valamint napelemekkel is ellátták, így több millió forinttal lesz kevesebb a fenntartási költségük.

Góz Lilla

– Kedden vehették birtokba diákjaink a Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnázium B épületét – mondta el Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja. Hozzátette: fontosnak tartották, hogy a 21. századnak megfelelő korszerű környezet fogadja tíz tagintézményük több mint ötezer tanulóját.

– Azt gondolom a folyamatos innováció elengedhetetlen a működésünk szempontjából és nagy öröm számomra, hogy beruházásaink nagy részét saját forrásból tudtuk végrehajtani – jegyezte meg Csiba Ágota. Hozzátette: régi vágyuk volt, hogy a Noszlopy iskola B épületét korszerűsítsék. Szigetelték külsőleg az intézményt, valamint több mint félszáz új nyílászáróval látták el. Korszerűsítették a fűtésrendszert, a villamos energia hálózatot, kicserélték a padlózatot és új színt kaptak a falak is. Pályázati forrásból pedig közel kétszáz napelemmel látták el a főépületet. A Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában több mint 130 napelemből álló háztartási méretű kiserőművet szereltek fel, valamint a nyílászárókat cseréltek.

– A korszerűsítéseknek köszönhetően több millió forint fenntartási költséget tudunk megspórolni, továbbá kiemelt szempont volt az energiatakarékosság mellett a környezettudatosság – jegyezte meg Csiba Ágota. A beruházások szeptemberben is folytatódnak, a Lamping József Műszaki Szakgimnáziumban korszerűsítik a villanyhálózatot és a közeljövőben adják át a tabi Rudnay Gyula Szakgimnázium megújult oktatási épületét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában