Nyitott Balaton akció

2019.09.14. 12:30

Ősszel is lesz miért a Balatonra menni

Tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Balatoni Turizmus Szövetség a Nyitott Balaton akciót, amelyhez idén 284 szálláshely, 140 étterem, büfé, cukrászda csatlakozott.

Koszorus Rita

DCIM134MEDIADJI_0025.JPG

Az egész Balatoni régiót átfogó akcióban november 10-ig több mint 110 programot találhatnak a turisták a tó körül. – Számos borospince ingyenes borkóstolót is tart azoknak a turistáknak, akik a Nyitott Balaton weboldaláról letöltik az akcióhoz kapcsolódó kuponlapot – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

– A Balaton több pontján a természetért rajongóknak vezetett kerékpáros- és gyalogtúrákat is szerveznek, amit összekötöttek a több mint száz pecsételő pontból álló tókerülő élménytúrával.

Ebben az időszakban egyébként minden hétvégére jut egy-egy fesztivál, amelyekre várják a felnőttek mellett a gyerekeket is. Ilyen például a Gyenesdiási Szüreti Vigasságok, vagy az Alsóörsi Horgásznap és Halfőző Verseny, a siófoki Halfesztivál, a balatonföldvári Töklámpások éjszakája és a Márton-napi családi fesztivál Hévízen. A Nyitott Balaton idején a Balatoni Hajózási Zrt. több sétahajót is indít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában