kiállítás

2019.09.16. 09:10

Pompás barokk: tárlatnyitó a Margit templomban

A Nagyboldogasszony székesegyházban szombaton elkezdődött a szakrális művészetek hete, mely szeptember 22-ig tart a megyeszékhelyen és környékén.

Harsányi Miklós

Varga László megyéspüspök mutatta be a szentmisét, és Pongrácz Máté evangélikus lelkész hirdetett igét: a mise után nyitották meg ünnepélyesen az egy hetes programsorozatot. A pompás barokk címmel vasárnap délelőtt tárlat nyílt a Szent Margit templomban, a kiállított művek Krisztus és Mária evangéliumi történetét valamint a szenteket, s az angyalokat idézték meg. Rumszauer Miklós plébános nyitotta meg a tárlatot, melynek különlegessége, hogy kizárólag egy napig lehetett megtekinteni.

A rendezvényre ellátogatott Szita Károly, Kaposvár polgármestere is, a program házigazdája Dér Tamás alpolgármester volt. A szentmisén Vivaldi: Gloria című darabját Ludmány Géza vezénylésével a Vikár Béla Vegyeskar adta elő, szólót énekelt Gál Laura, Kocsis Klaudia és Sugár Kinga, orgonán közreműködött Várfalvi-Fodor Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában