fejlődés

2019.09.10. 19:50

Siófok nyertes lenne, a Rózsakertre is jut

Kolumbán Tünde

Ideje megújítani a siófoki Rózsakertet, aminek felújítására mintegy félmilliárd forint forrásra számíthat a város annak érdekében, hogy a terület 21. századi színvonalúvá válhasson és európai szintűvé fejlődhessen – jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója kedden délután Siófokon, ahol az aranyparti szabadstrandi szakasz bejárását követően sajtótájékoztatón arról is beszélt: Gruber Attilával, a Fidesz polgármester-jelöltjével többször egyeztettek már a siófoki turisztikai fejlesztési lehetőségekről.

– A turizmus- vendéglátás húzó iparág, egyre többen utazunk mi magyarok is belföldön. Budapest után a Balaton a legnépszerűbb turisztikai terület, és nyilván azt szeretnénk, hogy a Balaton és Siófok fejlődése is olyan ütemet vegyen, hogy elmondhassuk, a Balaton az egyik vezető közép-európai turisztikai térség – mondta Guller Zoltán.

– Évtizedes fejlesztésekkel vagyunk adósai a városlakóknak és az ide látogató turistáknak – ezt már Gruber Attila polgármester jelölt fejtette ki, arra fókuszálva, hogy Siófok fontos eleme a balatoni turizmusnak, ezért is kell az elhanyagolt turisztikai területeket megújítani, és a környező településekhez hasonlóan kedvezőbb feltételekkel várni a vendégeket.

A sajtótájékoztatón Witzmann Mihály, Siófok térségének országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, elengedhetetlen, hogy most tapasztalható egyszeri és megismételhetetlen fejlesztési időszakból a Balaton győztesként kerüljön ki. – Nekünk itt Siófokon az is fontos, hogy a város ne a vesztesek, hanem a győztesek táborát gyarapítsa – hangsúlyozta a képviselő és hozzátette: ehhez a Nyár fővárosához méltó célokra valamint fejlesztésekre van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában