rallysport

2019.09.28. 11:30

Újra behúzta a bajnoki címet a Hideg Krisztián-Kerék István kettős

A magyar rallysportban ismert versenyzőpáros előszeretettel méretteti meg magát külföldön. Horvátországban már nem kevés tapasztalattal gazdagodtak és immáron sorozatban harmadszor szerezték meg bajnoki címüket.

Hoffmann Zsolt

Hideg Krisztiánnal beszélgettem az eseménydús hétvégéről, ellenfelekről és a versenyzés iránti szeretetet tovább adásáról.

– Egyszerűnek tűnt kívülről, de nem volt az – mondta a versenyhétvégéről Krisztián. Valóban nem volt könnyű helyzetük a hazai versenyzőknek.

A másik nagy esélyes, Viliam Prodanra is oda kellett figyelniük. – Prodan autót váltott és rezgett a léc. Nagyon örültem amikor R5-ös Skodával nevezett – mesélte Krisztián.

A technika ördöge azonban segítségükre volt és egy kisebb fékhibát leszámítva az autó tökéletesen bírta a hétvégét.

– Elég stabilan kezdtünk, volt bennünk tartalék, csak Őrá figyeltünk, hogy érezze a csata hevét, de nagyon nehéz volt belőni az elején, hogy hogyan kellene mennem – mondta. Végül próbáltak teljesen rátapadni ellenfelükre, legalábbis az időeredmények alapján kimondhatjuk, hogy Prodan nem tudott nagyon elszakadni tőlük. – 1.1 másodperc volt köztünk – folytatta Krisztián.

Miután megvolt a tempó, váratlan fordulatot vett a versenyhétvége.

Prodan büntetést kapott, mert nem állt meg egy balesetnél segíteni, amivel szabályt sértett.

A bírák büntetése miatt Prodan összepakolt és hazament, így Krisztiánéknak egy fő feladatuk maradt: épségben begurulni a célba. Mint mondta: – Sok értelme nem volt a kockáztatásnak, nem vállaltunk túl nagy rizikót. –

Arra a kérdésemre, hogy az idén láthatjuk-e hazai pályán, azt mondta, hogy:

– Ez egy nagyon nehéz kérdés, a kisfiam gokartozik... – Ezután rögtön hozzá is tette, hogy gyakorlatilag Olaszországba költöznek két hónapra, hogy kisfia, Ádám, karrierjét egyengessék.

– Hat versenye lesz két hónap alatt. – Ami nemhogy egy gyereknek, de felnőttnek is nagy kihívás. Ádám egyébként három éve gokartozik, jelenleg a WSK Euro Series világkupa sorozatban indul, ahonnan számos F1-es pilóta indította el karrierjét.

– Top 10-es pilóta jelenleg, de ez csak az apuka véleménye egyelőre – mondta büszkén Krisztián még az interjú lezárása előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában