megemlékezés

2019.10.16. 17:30

A kiváló somogyi levéltárosra emlékeztek

A kiváló somogyi levéltárosra, Bősze Sándorra emlékeztek a Somogy Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat szervezésében szerdán.

K.G.

A résztvevők megkoszorúzták a TIT székházának falán elhelyezett emléktáblát, amelyet a 2014-es halála után egy évvel állítottak. A megemlékezésen részt vett Kenyeres István, a Magyar Levéltárosok Egyesületének elnöke, Haraszti Viktor, a Magyar Levéltárak Vezetőinek Tanácsa elnöke, és Horváth László Árpád, a TIT megyei elnöke, valamint Polgár Tamás, a megyei levéltár igazgatója.

Hajdani iskolatársként Kovács Zoltán idézte fel a kultúra és a somogyi közélet kiemelkedő alakját. Bősze Sándort 1998-ban választották meg a Somogy Megyei Levéltár igazgatójává, mely tisztséget haláláig betöltötte. Történészt táborokat szervezett, Fiuméban kutatta a magyar múltat, a munkájának köszönhetően elevenedett meg egy-egy kötet lapjain Ecseny, Patca, Szenna és Somogyvár több évszázados múltja. 2015 óta a nevét viselő díjat kiosztják a legjobb teljesítményt nyújtó levéltárosok között az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában