Kaposvári közgyűlés

2019.10.24. 18:42

Alakuló ülését tartotta a kaposvári közgyűlés

Ünnepélyes külsőségek között tartotta alakuló ülését a kaposvári közgyűlés az önkormányzati választások után. Szita Károlyt hetedszer választották meg polgármesternek.

Kovács Gábor

A városháza dísztermébe sokan jöttek el, még a karzaton is szépszámú érdeklődő volt kíváncsi az alakuló közgyűlésre. A vendégek között fedeztük fel Varga Lászlót, kaposvári megyéspüspököt, Gelencsér Attila országgyűlési képviselőt és Neszményi Zsolt kormánymegbízottat, a város díszpolgárait, a gazdasági élet szereplőit, intézményvezetőket. A Helyi Választási Bizottság elnöke adott tájékoztatást a helyhatósági választások részleteiről.

Kaposváron a 51780 szavazásra jogosultból 23089-en vettek részt a választáson, ez 44,6 százalékos részvételt jelent. Szita Károlyra több mint 56 százaléknyian voksoltak. A szavazatszámláló bizottságok munkájára panasz, kifogás nem érkezett.

 

– Soha rosszabb tíz évünk ne legyen, de a célszalag még jóval odébb van! – mondta a vastapsot kapó Szita Károly, aki köszönetet mondott azért, hogy a kaposváriak összetartó közösségének köszönhetően nyugodt szívvel folytathatja a munkát. Hozzátette: a következő tíz év a gazdaság erősödéséről, a magasabb bérekről, az egészség megőrzéséről és az olcsó energiáról szól majd.

Az egyéni körzetekben kivétel nélkül a FIDESZ-KDNP jelöltjei győztek: Nagy Attila, Torma János, Mihalecz András, Pintér Rómeó, Szép Tamás, Borhi Zsombor, Csutor Ferenc, Kárpáti Tímea, Dér Tamás, Czimmermanné Németh Andrea, Perlaki József és Giber Vilmos. A kompenzációs listáról bejutott Molnár Péter és Bereczki Dávid (Kaposváriakért Egyesület-DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum) és Nadrai Norbert (Kaposfüredi Szőlősgazdák). Horváth Ákos és Fejes Endre lemondott a mandátumáról. Bereczki Dávid arról tájékoztatta lapunkat, hogy a helyüket Teveliné Horváth Melinda és Felder Frigyes veszi át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában