választás

2019.10.13. 12:20

Kétezernél több mozgóurna jár megyeszerte

Összesen 272 mozgóurnát kértek Kaposváron pénteken délután négy óráig a vasárnap megtartott 2019 önkormányzati választásra. Az időseknek, mozgásukban korlátozottaknak vasárnap délig még volt lehetőségük igényelni. A Liget Otthonba 37 mozgóurnát vittek ki az időseknek.

Góz Lilla

– Angyalom, tessék felolvasni, mert nem látom – kérte Bakter Lajosné a választási iroda munkatársának segítségét. A 90 éves kaposvári nyugdíjasa a Madár utcai iskolában szavazott először fiatal korában, azóta is mindig elment választani.

– Mindig fontosnak tartottam, hogy elmenjek szavazni, hiszen jogunk ahhoz, hogy megválasszuk azt, akiben látjuk a jövőnket – jegyezte meg.

A 86 éves Horváth Józsefné nehezen tud mozogni, de ennek ellenére részt szeretett volna részt venni az önkormányzati választáson. Gondozói tolókocsiban segítették az urnához.

– Saját érdekünk, hogy elmenjünk szavazni, én arra voksolok, akit ismerek és bízom benne – jegyezte meg a nyugdíjas. Pintér Istvánné Mikében szavazott először a tanács épületében.

– Ugyanúgy papíron kaptuk a jelöltek nevét és dobozba dobtuk be, sokáig még az emléklapot is megőriztem – mesélte a 83 éves nyugdíjas.

A Liget otthonba 37 mozgóurnát vittek ki, a nyugdíjasok közül tizenegyen ágyukban szavaztak. – Meggondoljuk, hogy kire szavazunk, s ki irányítsa az országunk és megyénk sorsát – mondta Réffi Ferencné. Nemcsak az idős otthonokba, hanem sok-sok családi házban élő időshöz ugyancsak mozgóurnát vittek az iroda munkatársai.

– Kaposváron 272 mozgóurnát kértek pénteken délután négy óráig – tudjuk meg Csillag Gábor jegyzőtől. Az időseknek, mozgásukban korlátozottaknak vasárnap délig még volt lehetőségük kérni.

Sárhegyi Judit, a Somogy Megyei Területi Választási Iroda vezetője érdeklődésünkre elmondta: Somogy megyében 2418 mozgóurnát igényeltek vasárnap délelőttig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában