fotók

2019.10.07. 17:42

Tűzviharral érkezik az Omega Kaposvárra

Kaposváron lép fel az Omega együttes október 25-én. A zenekar mintegy háromezer embert vár Tűzvihar című produkciójára a Kaposvár Arénába.

Góz Lilla

– Kívül nagyon jónak néz ki – a gépkocsiból kiszállva körbejárta a Kaposvár Aréna épületét Kóbor János. Az Omega együttes frontembere hétfőn a somogyi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az október 25-ei bő kétórás kaposvári koncert lesz a főpróbája az együttes november 8-i budapesti arénás fellépésüknek.

– A Tűzvihar koncertturné sorozatunkkal jövünk Kaposvárra, amelyen a progresszívebb időszak dalai szólalnak meg modern, lüktető hangszereléssel – mondta el Kóbor János. Megjegyezte: a műsoron szereplő legrégebbi szám ugyan több mint ötvenéves, de egy kicsit sem lóg ki a sorból.

– Az elmúlt évtizedekben tapasztaljuk, hogy 4-5 generáció van jelen koncertjeinken, az idősebbek az ülő helyeket töltik meg, míg az álló helyeken a mozogni vágyó fiatalok jelennek meg – tette hozzá az Omega frontembere.

– Az 1962-ben alakult Omega a magyar könnyűzenei élet meghatározó zenekara – mondta el Szita Károly. Kaposvár polgármestere hozzátette: a hazai könnyűzenei együttesek közül az Omega adta ki az első önálló albumot, az első CD-t és DVD-t, emellett a zenekar nevéhez fűződik a legtöbb eladott lemez, az első igazi színpadi show, ahol lézer és füst effektet is használtak. A sajtótájékoztatón felidézték: az együttes az 1960-as évek második felében első közép-kelet-európai zenekarként turnézhatott az Egyesült Királyságban. Világszerte több mint 50 millió albumot adott el, itthon eddig tizenhét stúdiólemez mellett több válogatást, koncertalbumot és DVD-t jelentetett meg. A zenekar harminc hazai és külföldi fellépésen van túl idén. Kaposváron hét évvel ezelőtt a régi sportcsarnokban léptek fel.

Könyv és új turné 2020-ra

Kóbor János a sajtótájékoztatón kitért rá, hogy a zenekar a Tűzvihar után jövőre, az Omega színpadra lépésének 60. évfordulójára az Omega testamentum című koncertsorozattal jelentkezik.

– Egy nagyon komoly, progresszív, a mai kor rockízlésnek megfelelő új anyaggal jelentkezünk, valamint a koncertturnéval azonos című könyv is megjelenik az Omegáról – mondta el Kóbor János. A kaposvári koncertre belépők a helyi tourinform irodában és a Brodway Jegyirodákban vásárolhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában