házi vetélkedő

2019.11.19. 20:00

Csoportokban mérték össze tudásukat a Klebelsberg Kollégium diákjai

A névadó emlékére tartottak vetélkedőt a Klebelsberg Kollégiumban hétfőn. A versengés témája Klebelsberg élete, az akkori oktatáspolitika, vidékfejlesztés, sport és művészet volt. Elsőként egy feladatsort kellett megoldaniuk, majd pedig szóban feleltek a kilencedik osztályos diákok.

Hoffmann Zsolt

A hat csapatnak egy hónapja volt felkészülni a közel harminc oldalas tananyagból, tudtuk meg Lovász Erzsébettől, a kollégium könyvtáros tanárától és a vetélkedő szervezőjétől.

A csapatokban összesen 18 diák vett részt a vetélkedőn. Az első három helyezett értékes könyvjutalomban részesült, melyet a szervező Lovász Erzsébet állított össze.

– Mindenki ugyanazt kapja, mert azért úgy gondolom, hogy a névadónkról illik tudni dolgokat – mondta Lovász Erzsébet. – Több mint tíz éve, mikor elkezdődött ez a vetélkedő, akkor még kevesebben ismerték Klebelsberg személyét, most kicsit könnyebb már a dolgunk.

Fábián Dávid, aki jelenleg 10. osztályos tanuló, tavaly vett részt a versenyen. Mint elmondta szerinte is fontos, hogy a hozzájuk járó diákok a lehető legtöbbet tudják meg a kollégium névadójáról.

Lender Martin, 9. osztályos tanuló osztályából két csapat is indult, egymástól függetlenül és közösen is tanultak a keddi megmérettetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában