Steel Challenge

2019.11.17. 10:51

Különleges lövészversenyen mérték össze lőtudásukat

Szombaton rendezte érdekes nevű, Steel Challenge elnevezésű lövészversenyét a Szent Hubertus Szituációs Lövészklub a Tókaji Parkerdőben található lőtéren.

Barkóczy László

A verseny eltér a legtöbb ember fejében a lövészetről alkotott képtől. Több pályán, különböző fémcélokat kellett eltalálni, lehetőleg minél rövidebb idő alatt.

– A versenyen többféle fegyverrel lehetett indulni, ettől függően több pályát kellett teljesíteni a versenyzőknek – mondta el kérdésünkre Karádi Ferenc a verseny főszervezője. – A sípszó elhangzása után a pályán található öt fémcélt kellett eltalálni minél rövidebb idő alatt úgy, hogy a négy fehéret tetszőleges sorrendben lőhették a versenyzők, míg az ötödiket, a sárgát kellett utoljára eltalálni. Ezt egymás után ötször próbálhatták meg a versenyzők. Az értékelésbe a legjobb négy idő számít.

A sporteseményen a pisztollyal indulóknak három, a golyós puskával és sörétes puskával indulóknak két pályát kellett teljesíteniük.

Steel Challenge lövészversenyen a Tókaji parkerdő lőterén

– A mostani verseny érdekessége – folytatta Karádi Ferenc –, hogy egy pályát átmozgással kellett teljesíteni, vagyis nem egy lőállásból (egy helyben állva) kellett a célokat eltalálni, hanem a teljesítés közben át kellett futni egy másik helyre.

 

A versenyen több mint 40 sportlövész vett részt valamilyen típusú és kaliberű fegyverrel.

 

A Steel Challenge egy külön szakága a sportlövészetnek. A gyorspont és a IPSC versenyek mellett ezt a szakágat is a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség gondozza hazánkban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában