eljárás

2019.11.18. 16:23

Nyomoznak Kisberényben az önkormányzati választás miatt

Bár másodszor sikerrel végződött a megismételt önkormányzati választás a településen, az október 13-ai voksolás után történteket még vizsgálják a hatóságok.

K. G.

A területi választási iroda azért semmisítette meg az első kisberényi választás eredményeit, mert a választások előtt néhány héttel a 128 névvel induló, választásra jogosultak kisberényi névjegyzéke október 13-ára 252-re nőtt. Azonban jogszabálysértésnek minősül, ha valaki a bejelentés ellenére nem lakik életvitelszerűen az új lakcímén. A rendőrség közokirat-hamisítás miatt nyomoz ismeretlen tettesek ellen.

Megkerestük a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol arról érdeklődtünk, hogy mi történt azóta ebben az ügyben. Válaszukban megerősítették, hogy a bűnügyi igazgatóság gazdaságvédelmi osztálya büntetőeljárást folytat az első önkormányzati választásokon történteket vizsgálva. Tekintettel arra, hogy az eljárás folyamatban van, a nyomozás érdekeire történő hivatkozással egyelőre bővebb tájékoztatást még nem adhatnak.

Az első, és a megismételt polgármester-szavazást is Baloghné Varga Zsanett nyerte Kisberényben, akit másodjára a választók 63 százaléka támogatott 52 százalékos részvételi arány mellett. Megkerestük a polgármestert, aki örül, hogy a hivatalos végeredménnyel véget ért a bizonytalanság a faluban, mert ez az önkormányzatban folyó munkára is rányomta a bélyegét. Azóta azonban sikerrel nyertek egy a falu zöldterületének karbantartására szolgáló pályázaton.

Fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában