videó

2019.12.22. 18:58

Aranyvasárnap: áldást kértek az ünnepre

A város kórusainak közös műsorával vette kezdetét megemlékezés a Kossuth téren, amelyen megnyújtották a negyedik adventi gyertyát.

K.G.

A Zenekedvelők kórusát, a Tiszta forrásból, az Obsitos, a Tüskevári népdalkört, a Szent Imre és a Szent Margit templom, valamint a reformátusok kórusát Kerekesné Pytel Anna vezényelte. Szita Károly polgármester köszöntőjében elmondta: az otthon ott van, ahol a szeretet erősíti meg a lelket. Ezek után a történelmi egyházak képviselői kértek áldást az ünnepre. Pongrácz Máté evangélikus lelkész arról beszélt, hogy az ünnepet ne csak a szokásokkal, hanem a lényeggel töltsük meg. Petró László református lelkész arra hívta fel a figyelmet, hogy a Szentírásban nem a felesleget, hanem a legértékesebbet ajándékozták. Varga László katolikus megyéspüspök áldást kért azokra, akik ünnepelnek, de azokra is, akik nem tudnak ünnepelni. Az est végén Kovács Nóri, a népművészet ifjú mestere énekelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában