videó!

2019.12.04. 15:20

Horrorba foglalták a környezetvédelmet a Klebelsberg diákjai

A kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium média szakkörös diákjai nyerték meg az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés környezetvédelmi reklámfilm pályázatát horror kategóriában.

Góz Lilla

A tanulók egy GoPro sportkamerát nyertek, amit kedden vehetnek át. Filmjüket a televízióban is bemutatják 2020 januárjában.

Immár harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt általános és középiskolások számára, a 30 másodperc hosszú kreatív reklámfilmekkel pályázhattak horror, tragédia és komédia műfajokban.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés kiírására közel 100 pályamű érkezett az ország minden részéről. Az IKSZ ZöldenJobb.mp4 edukációs reklámfilm pályázata azzal a céllal indult, hogy a szelektív hulladékgyűjtésre, ezen belül az italos kartondoboz újrahasznosítására hívja fel a figyelmet.

– A környezetvédelemért folytatott folyamatos küzdelemben egyre drasztikusabb, meghökkentő lépésekre van szükség ahhoz, hogy felhívjuk a figyelmet a helyzet komolyságára – mondta Baka Éva, az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés ügyvezető igazgatója. Megjegyezte: mindenkinek kötelessége megóvni a Földet a jövő generációja számára, amelynek fontos szelete a szelektív hulladékgyűjtés, azon belül is az italos kartonok szelektálása.

2018-ban 580 millió, 17 ezer tonna tejes- és gyümölcsleves italos kartondoboz került forgalomba. 2019 végére ez a szám várhatóan 590 millióra fog növekedni. Egy magyar átlagosan évi hatvanöt, heti egy-két italos kartondobozt biztosan vásárol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában