szakmai munka

2020.01.20. 14:00

Év Agrárembere: díjra jelölték Mocz Andrást

Tíz különböző kategóriában keresik idén az Év Agráremberét. A jelöltek között van egy somogyi is. Mocz Andrásra, a Mocz és Társa Magánerdészet Kft. tulajdonosára január 20-áig lehet szavazni.

Góz Lilla

Mocz Andrást növényter­mesztés kategóriában jelölték az Év Agrárembere díjra. 1997 óta foglalkozik erdőtelepítéssel Somogyszobon és környékén. Több mint húsz év alatt összesen 2000 hektár új erdőt hozott létre és 4000 hektár tervezését végezte. A tizenegy hektáros csemetekertjében évente 3–5 millió erdészeti szaporítóanyagot állít elő. Családjával háromszáz hektáron foglalkozik növénytermesztéssel is. Munkáját 2008-ban az agrártárca a Magyar Erdőkért Díjjal ismerte el. Nagyon fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást. Támogatja évek óta a helyi polgári védelmet, erdei iskolájukban pedig tavaly kilencszáz gyermeknek beszélt a termőföld szeretetéről és a környezettudatos gazdálkodásról.

– Állandóan tanulnunk kell és a megfelelő technikákat folyamatosan használni kell, ennek eredményeképpen a magyar agrárium a megfelelő polcra kerül, a hazai mezőgazdaság sikertörténetté válik – jegyezte meg Mocz András.

Immár hatodik alkalommal választják meg Az Év Agráremberét 10 kategóriában. Mátrai Zoltán főszervező elmondta: döntőseik mindannyian nagyon fontosnak tartják a társadalmi szerepvállalást. – Kiemelkedő szakmai munkájuk mellett a közjóért is sokat tesznek, önzetlenül támogatják környezetüket – mondta a főszervező. A 30 jelöltre 2020. január 20-ig szavazhatnak az esemény weboldalán és közösségi oldalán. A nyerteseket február 8-án Egerben egy gálaesten hirdetik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában