empátia

2020.02.03. 17:39

Szájmaszkban fejezték ki együttérzésüket osztálytársukkal

Szájmaszkkal az arcukon jelentek meg a Munkácsy Mihály Gimnázium F osztályának végzősei a pénteki szalagavatójukon. Egyik osztálytársuk májtranszplantációra vár, ezért mindig viselnie kell a maszkot, együttérzésükről biztosították így barátjukat az érettségi előtt álló munkácsysok.

Góz Lilla

Forrás: Pamuki Viktória

Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, elegáns öltönyben és kosztümben vonultak iskolájukban a Munkácsy gimnázium F osztályának tanulói szalagavatójuk ünnepségére. Ami az ezutáni percekben következett, az egész magyar sajtót bejárta. A humán tagozatos diákok sorban öltötték magukra a zöld, kórházi maszkot, ahogyan leléptek a lépcsőkről az aulába. Az érzelmi hangulatváltozás leírhatatlan volt ezekben a percekben.

– A gyerektől származik az ötlet, hogy mindenki szájmaszkot húzott az ünnepségen, hogy Barni ne érezze magát kellemetlenül a szalagavatón, ugyanis betegsége miatt neki állandóan viselnie kell – mondta el lapunknak Hegedüs Beáta osztályfőnök. – Mindenki tudta, miért tettük fel a maszkot, volt, aki elsírta magát – jegyezte meg a a pedagógus.

Fotó: Pamuki Viktória

A helyi sportegyesületek, a Munkácsy és a Táncsics gimnázium is szervezett korábban gyűjtést Barnabásnak. A Kaposvári Vízilabda Klub egy korábbi bajnoki mérkőzésükön adakozásra buzdította szurkolóit, hogy segítsenek hozzájárulni játékosuk gyógyulásához. Hegedüs Beáta megjegyezte: pedagógusként fontosnak tartotta, hogy tanítványai kifejezhessék együttérzésüket osztálytársuk felé.

– Tekintve, hogy kezelésekre és vizsgálatokra is rendszeresen Budapestre kell járnia, úgy döntött úgy az iskola diákközössége, hogy anyagilag megpróbálnak segíteni – mondta el Hegedüs Beáta.

Gyógyító szeretet veszi körül

– Tavaly óta ingáztunk a fővárosba, mert Barni egy ritka májbetegségben szenved, már több műtéti beavatkozáson is átesett – mondta el megkeresésünkre Bartics Péter, a fiú édesapja. Hozzátette: a teljes gyógyulásához májtranszplantációra lenne szüksége és állandóan szájmaszkot kénytelen hordani, emiatt sokszor furcsán néznek rá az utcán.

– Nagyon jól esett neki, hogy osztálytársai is maszkban vettek részt a szalagavatón, sok szeretetet kap tőlük, ami segíti abban, hogy minél előbb meggyógyuljon és minden nap velük koptassa a padokat – jegyezte meg az édesapa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában