halasztási siker

2020.04.29. 12:19

Megkapja a hosszabbítást az 1,6 milliárdos siófoki ipari park

Mint arról korábban beszámoltunk, halasztást kért a Pénzügyminisztériumtól Siófok polgármestere az 1,6 milliárd forintos ipari park fejlesztés befejezéséhez.

Sonline

Fotó:

Lengyel Róbert, Siófok polgármestere korábban kéréssel fordult a Pénzügyminisztériumhoz, vagyis az irányító hatósághoz, hogy a projekt befejezési időpontját 2020. december 31-ről 2022. szeptember 30-ra módosítsa. Kérést azzal indokolta, hogy városa gazdaságilag labilissá vált az egészségügyi veszélyhelyzetben, így halasztani volna a legjobb döntés.

Mint kiderült, komoly csúszásba került a siófoki ipari park megépítése. Mindössze néhány hónap maradt az előírt megvalósítási határidő leteltéig, ám a kivitelezés még el sem kezdődött, így a projekt komoly veszélybe került – írta erről közösségi oldalán Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője.

 

Mint ismert, Siófok Város Önkormányzata több TOP-os (Területfejlesztési Operatív Program) projektet is megpályázott még az előző ciklusban, és kivétel nélkül mindegyik támogatást kapott. Így a város összesen mintegy 2 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatáshoz jutott. Ezen belül az új ipari parkra a maximálisan elnyerhető összeget, azaz 575 millió forintot ítélt meg a pénzügyminisztériumi Irányító Hatóság a város számára.

 

Azóta jó pár év eltelt, de sajnos érdemi előrelépés nem igazán történt a beruházások megvalósításában. Somogyban összesen 11 település kapott ipari park, illetve iparterület létrehozására ilyen jellegű támogatást, ám a nyertesek közül Siófok halad a leglassabban a beruházással – folytatta posztjában Witzmann Mihály.

 

Noha Siófok polgármestere nem értesítette az országgyűlési képviselőt a halasztási kérelméről – miközben Witzmann Mihály aktívan lobbizott a pályázatok elnyeréséért, részben ennek tudhatóak be az elnyert források is – a Somogy Megyei Önkormányzat megtette ezt.

 

Witzmann Mihály ezért szerdán egyeztetett a TOP Irányító Hatóságot vezető Oláh Gábor helyettes államtitkárral, ahol a sikeres megbeszélést követően a Siófoki Önkormányzat megkapta halasztására az engedélyt. Így a beruházásokat a kérelemben megjelölt új időpontig, 2022. szeptember 30-ig kell a városnak befejeznie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában