licit

2020.04.13. 14:00

Mentővé érik a hegy leve

A járványügyi helyzetre való tekintettel új akcióba fogott a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ).

Koszorus Rita

Egy 31,5 millió forint értékű mentőautó megvásárlását tervezik, amely segítségével a Balaton régiójában élőknek tudnának segíteni. – Ez nem kevés összeg, azonban azt gondolom, hogy összefogással jelentős részét össze tudjuk gyűjteni – mondta Bagyó Sándor, a VMSZ elnöke. – A fennmaradó részhez finanszírozó segítségét vesszük igénybe.

A szakemberek, a vízen már többször bizonyított erőiket csoportosítanák át a szárazföldre. Hiszen szakemberek dolgoznak a VMSZ kötelékében, s orvosi felszerelésekkel is rendelkeznek. A tervezett gépjármű egy, a mentőknél már ismert Mercedes alvázon lévő Profile Genios típusú mentőautó. Minden felszereléssel rendelkezik: hord­ágyat és hordszéket tartalmaz, de az orvosi műszereket a vízimentők biztosítják saját készletükről.

Két napig tart a licit a jó ügy érdekében

Projekttámogatásokat vár a VMSZ, s az akció kihirdetését követően már meg is érkeztek az első felajánlások. A Balatoni kör is csatlakozott a kezdeményezéshez: kilencféle bort, borválogatást és pálinkát ajánlottak fel árverésre. A jó ügy érdekében bárki licitálhat online, a legnagyobb közösségi oldalon keresztül. A teendő csak annyi, hogy a kiválasztott nedű képe alá a szánt licit összegét beírja az adakozó. Az aukció az italokra április nyolcadikáig tart. A nyertes közvetlenül a VMSZ számlájára utalja a tétel árát, az összeg beérkeztét követően postázzák az elnyert bort vagy pálinkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában