figyelmes napozás

2020.05.28. 14:00

Távolságot tart a jó strandoló

Új szabályok léptek életbe a balatoni strandokon. Siófokon strandjárőrök járják a partot, Balatonfüreden a vízi rendőrök ellenőriznek. A fizetős strandokon létszám korlátozás lesz, van olyan balatoni önkormányzat, amely hatvan százalékkal emeli a belépőjegyek árát, hogy legyen keretük az óvintézkedések miatti plusz költségekre.

Góz Lilla

Fotó: NemA

Péntektől kinyit Siófok összes szabad és fizetős strandja. Idén nyáron azonban számos óvintézkedés mellett lehet ezeken fürdeni és napozni. A siófoki önkormányzat tájékoztatása szerint a fizetős strandokon egyen pólóba öltözött strandjárőrök fognak dolgozni, akik fel fogják hívni vendégeink figyelmét a kötelező távolság betartására. Szankcionálási jogkörük viszont nincs. A fizetős strandokon a napozóágyak kialakítása úgy fog megtörténni, hogy a kötelező védőtávolság meglegyen közöttük. Létszám korlátozást is bevezetnek, a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásait követve minden fürdőző esetében 16 négyzetméter területet biztosítanak. Negyven százalékkal növelték a vízbejáró lépcsők számát, ezzel is csökkentve a torlódást. A pénztáraknál fertőtlenítő pontok lesznek kihelyezve. A lépcsők korlátait 30 percenként fertőtlenítik, a területen lévő mosdók, öltözőkabinok és öltözőcsigák óránként tisztítják. A jegyáraikat nem emelik.

Balatonbogláron megnyitják a pünkösdi hétvégére mind a hat szabadstrandot, a Buborék fizetős strand pedig június közepén népesülhet be. – Szerencsére a szabadstrandok nagy területen helyezkednek el és tudjuk garantálni az óvintézkedéseket, a város dolgozói mellett két külső vállalkozás fogja a munkákat végezni – mondta el Mészáros Miklós polgármester.

Balatonlellén a Napfény strandot június 12-én nyitják meg. – Jóval kevesebb vendéget tudunk beengedni, amely a beléptetésnél sok kellemetlenséget fog szülni, nem beszélve az óriási bevételkiesésről – mondta el Kenéz István polgármester. Hozzátette: a járványveszélyben a vízpermetes eszközök és vízi játékok nem üzemelhetnek, így a strandon a csúszda, a medence igen, de az élményelemek nem működnek majd. Balatonlellén nem emelik a belépő árakat, viszont Csopakon hatvan százalékkal drágábban strandolhatunk, így az egyszeri belépő ára 1000 forintról 1600 forintra emelkedik.

Három szabadstrandon és hat kijelölt fürdőhelyen fürödhetünk Fonyódon. A Panoráma strand mellett a városi és a bélatelepi strand is fizetős lesz az idei szezonban. – A napokban megtörtént az összes strand bejárása, felkészültünk arra, hogy az óvintézkedéseket teljesíteni tudjuk, június 15-től várjuk a turistákat, helyi lakosokat ezekre – mondta el Erdei Barnabás alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában