gégetükrözés

2020.06.06. 09:00

Új, intubáláshoz használatos eszközt kapott a kórház

Kamerával ellátott, intubáláshoz szükséges eszközt kapott csütörtökön a Kaposi Mór Oktató Kórház.

Góz Lilla

Fotó: LANG ROBERT

Varga Csaba, a Sürgősségi Beteg­ellátó Centrum vezetője mutatta be a modern laringoszkóp használatát, ami nagyban segít a légutak biztosításában. Emellett olyan full face maszkokat is kapott a kórház, amely egy csonkon át tudja oxigénnel ellátni a betegeket úgy, hogy az aeroszolt nem fújja szét a környezetben. Az adomány részét képezi egy karbonszálas húzósín is, amely a beteg biztonságos rögzítését segíti.

Svajda József magánemberként több mint harminc éve hozta létre a Szolidaritási Alapítványt, azóta több tízmillió forinttal segítettek rászoruló tehetségeket. Most több mint kétmillió forinttal támogatta a városi önkormányzatot és az egészségügyi dolgozók munkáját. – A koronavírus-járványban a városnak egymillió forint támogatást adtunk, ebből szájmaszkokat vettek, a kórháznak speciális orvosi eszközöket hoztunk, a mentősöknek pedig Gelencsér Attila országgyűlési képviselő javaslatára egy ózonos fertőtlenítőt fogunk eljuttatni – mondta Svajda József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában