meleg otthon

2020.07.11. 20:00

Fűtési szezon előtt megérkezik a tűzifa

Eredményes volt, s tovább folytatják az EUTR ellen­őrzések során elkobzott fatermékek ingyenes átadását.

Harsányi Miklós

Somogyba az első körben 14,7 köbméter fa jutott, s most elindult az újabb pályázati lehetőség. – Az első pályázati szakasz már lezárult – közölte lapunkkal szerdán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. – Rendkívül sikeres volt, minden meghirdetett készlet gazdára talált. Az első szakaszban 1287,83 köbméter fát osztottunk ki.

Somogyszentpál 14,72 köbméter fát kapott. Poszáné Szabó Edit polgármester elmondta: a cserfát Zalaegerszegről hozták, s egyedülálló idősek között osztják szét. A Nébih tájékoztatása szerint a második pályázati szakasz július 7-én indult. Jellemzően tűzifára lehet jelentkezni, kisebb mennyiségben fűrész­árura és apríték-alapanyagra. Az indulók több mint 1500 köbméterre pályázhatnak: önkormányzatokon kívül közhasznú szervezetek, egyházak, egyházi jogi személyek is jelentkezhetnek. – A pályázóknak köztartozásmentesnek, átlátható szervezetnek, rendezett munkaügyi kapcsolatokkal rendelkezőnek kell lenniük – tudtuk meg.

Fűtési szezon előtt megérkezik

A pályázóknak 30 napjuk van arra, hogy a szerződéstervezetet visszaküldjék a Nébihnek. A most meghirdetett tűzifa még a fűtési szezon előtt a rászorulókhoz juthat. Az EUTR ellenőrzések során eddig elkobzott teljes famennyiség rövid idő alatt közérdekű célból hasznosult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában