Minden napra Balaton

2020.07.04. 20:02

Kiderült ki főzi a legjobb marhapörit e vidéken

A rádpusztai élménybirtok szombati főzőversenyén 21 csapat mutatta meg hogy tud marhahúsból pörköltet készíteni.

Sonline

Az elmúlt esztendőben az időjárás megviccelte a nevezőket és szervezőket egyaránt, ehhez képest most hatalmas érdeklődés övezte a kispályás focikupát és a főzőversenyt. Ahogy arról beszámoltunk korábban a labdarúgók közül az Újpest csapata örülhetett végső győzelemnek. Azok között, akik kötény és fakanalat ragadtak azonban kiélezettebb volt a verseny, ugyanis rekordszámú, 21 csapat mérte össze gasztronómiai tudását.

Kérdésünkre miszerint mi a jó marhapörkölt titka nem mindig kaptunk egybehangzó választ, azonban abban sokan egyetértettek, hogy a hagyma frissessége és a fűszerezés elengedhetetlen a sikerhez. Akadtak olyanok is akik a hús felkockázásában látták a győzelem kulcsát, ugyanis szerintük nem szabad túl apróra szelni ezt az alapanyagot. A Rádpuszta Gasztro- és Élménybirtok tulajdonosa, Fekete Zoltán kiemelte: csak magyar alapanyagokkal dolgoznak a csapatok, minden helyi termelőktől származik. Friss húsból, magyar tarka szarvasmarhából készültek a pörköltek.

A legjobb ételt a Soma Team készítette, így a főzőverseny ők nyerték meg. A Gráciák elnevezésű csapat második lett, míg a Sólyom család bronzérmes pörköltet készített. A szakmai zsűri különdíjakat is osztott. A legjobb köretet a Fakanál forgatók csinálták, a legszebb terítést pedig az Erik nevű csapat asztalán látták a bírák. A legkitartóbb csapat pedig a Szuper Négyes lett.

 

Bővebb cikkünket vasárnap olvashatjátok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában