bike safe

2020.07.09. 09:00

Lopásgátló adatbázis vigyáz bringáinkra a Desedán

Újabb pihenőhelyen folytatódott a kerékpár-jelölési akció: a napokban Balatonlellén és Balatonföldváron várták a bringásokat a bűnmegelőzési szakemberek, kedden már a Deseda partja adta az újabb helyszínt.

K.G.

A Bike safe elnevezésű, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott rendezvény keretében egy év alatt százas nagyságrendű kerékpárt jelölnek meg Somogyban. Az eljárás megújult a digitalizációnak köszönhetően.

Továbbra is rögzítik a bicikli színét, típusát, jellemzőit, valamint a tulajdonos adatait, majd a rendőrök készítenek fotókat a bringáról.

Mindezt később felviszik egy online adattárba, és ez az adatbázis segít a nyomozások alatt megtalálni a tulajdonosokat és azonosítani a lopott kerékpárokat, mondta Kokas Sándor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezető-helyettese, aki a Desedánál fogadta az érdeklődőket. Nagy érdeklődés kísérte a keddi akciót, kisgyermekek érkeztek a szüleikkel, de nyugdíjasok is jelöltették a bringáikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában