Magyar Falu Program

2020.07.13. 09:00

Mindent visznek a somogyi falvak

Több mint 512 millió forintot sikerült lehívniuk a somogyi falvaknak a kormány által kiírt Magyar Falu program belterületi út- és járdafelújítási pályázatán.

Koszorus Rita

A legtöbbet a Somogy 2-es választókerület települései nyerték, ugyanis oda 233 millió forintnyi forrás érkezik. Ott a legtöbb pénzt Kastélyosdombó, Vése, Visnye, Iharos és Iharosberény költhetik el, mind az öt település 29 millió forintnál is többet kapott útfelújításra.

A Somogy 4-es választókerület közel 200 millió forintnyi forráshoz jutott, ott a legmagasabb támogatási összeget, vagyis több mint 14,5 millió forintot Balatonszemes önkormányzata tudhatja a magáénak.

Somogy 3-as választókerületében 26,5 millió forint jut a járdák állapotának rendbetételére. Hat településen a gyalogosok kedvéért fejlesztenek, míg utat tizenkét faluban újítanak fel több mint 168 millió forintnyi támogatás segítségével. Itt a legmagasabb összeget Hetes kapta, ami több mint 26 millió forint, valamint Nagybajom, ahol 24 millió forintot meghaladó összeget fordíthatnak az útjaik felújítására.

Rekordösszeg Szentmártonra

A Somogy 1-es választókerületben 54,5 millió forintot meghaladó támogatási összeghez jutottak a települések. A legnagyobb támogatási összeget, 24,9 millió forintot a 207 lelkes Szilvásszentmárton kapta. Lengyel Gábor polgármester lapunknak elmondta: új utat építenek a temetőhöz, emellett zártkerti utakat is korszerűsítenek a most elnyert támogatási összegből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában