kapás

2020.10.10. 11:00

Meszes zsák méretű ponty akadt horogra

Majdnem egy méter hosszú, valamivel több mint 29 kilogrammos pontyot akasztott Szabó István a VIII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen.

Marosi Gábor

A csévharaszti horgász ezzel új versenyrekordot döntött meg a tónál. Szabó István elmondta, a parttól több mint ötszáz méteres távolságból érkezett az óriási hal, melyet epres-rákos ízesítésű bojlival sikerült a horoghoz csalogatnia.

– Hatalmasabb volt mint egy meszes zsák – fogalmazott a versenyző. – Hajnalban csipogott be a kapásjelző és mivel fáradtak voltunk a társaimmal, ezért elég lassan indultunk el a bothoz. Amikor berántottam és elsőre felhúztam a víz felé, akkor láttam, hogy ez egy óriási ponty. Szóltam a cimborámnak, hogy hozza a szákot és készüljön a merítésre. A fárasztás gyorsan megvolt és szerencsésen ki tudtuk emelni a halat. Ekkora méretű pontyot eddig még sehol nem sikerült megakasztanom, az egyéni rekordomat is megdöntöttem.

Szamosi Attila, a verseny főszervezője érdeklődésünkre elmondta: a 187 órás versenyre százhat csapat nevezett, a járvány miatt pedig idén külföldiek nem indultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában