kézművesvásár

2020.10.08. 19:50

Őszi portékamustra Somogyváron

Kosarakkal, mézekkel, árvácskákkal , savanyúságokkal, festményekkel és ékszerekkel telt meg Somogyváron a régi takarékszövetkezet előtti parkoló. Második ízben rendezett az önkormányzat kézműves vásárt, ahol helyi és környékbeli termékeket kínáltak. Többségük a közmunkások keze munkáját dicsérik.

Góz Lilla

Fotó: TIBOR KOVACS

Másodszor rendezett az önkormányzat kézművesvásárt, ahol helyi és környékbeli termékeket kínáltak. Többségük a közmunkások keze munkáját dicséri. – Valamennyi beltéri rendezvényünket le kellett mondani a koronavírus-járvány miatt és szerettük volna, ha a lakosok nem maradnak programok nélkül – mondta el Hegedüs Henrietta, a vásár főszervezője.

– Azt tapasztaljuk, hogy a somogyváriaknak van igénye arra, hogy helyi és környékbeli kézműves termékekkel megismerkedjenek, megkóstolják azokat. Kiemelte: nagyon népszerűek a helyi közmunkások maguk termelte zöldségekből készített savanyított termékei, de a fonyódi alkotók kavicsfestményeit és égetett gyurma ékszereit is keresték. A kelevízi közmunkások szebbnél szebb bevásárlókosarakkal érkeztek. A fonott termék mellé a bélés színével, mintájával egyező szájmaszkot is adtak ajándékba.

– Hoztunk rongyszőnyeget, száraztésztát, füstölt árukat is, amelyek nagyobb részét környékbeli közmunkások készítették és a kézműves boltunkban áruljuk ezeket – mondta el Vargáné Balatincz Krisztina, Kelevíz polgármestere. – A településen négy éve foglalkoznak kosárfonással, két éve saját ültetvényükön termelik meg a vessző nagy részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában