virágosítás

2020.10.24. 09:00

Százszorszépek, árvácskák színezik Kaposvárt

Harminchatezer tő árvácska színesíti ősszel Kaposvárt. A somogyi megyeszékhelyen ágyásokba, cserepekbe és faládákba is kerül a napokban a színes virágokból.

Góz Lilla

36 ezer tő árvácska színesíti az idei őszön a somogyi megyeszékhely tereit és utcáit. Kaposváron ezekben a napokban kerülnek az ágyásokba, cserepekbe és faládákba a színes virágok.

– Nem csak a tavasz és nyár, hanem az ősz is szép színekbe öltözteti Kaposvárt – mondta lapunknak Dombos Borbála Regina, a Kaposvári Városüzemeltetési Nonprofit Kft. főkertésze. – A megyeszékhelyen az elkövetkező hetekben 36 ezer tő árvácska kerül az ágyásokba. Két hete kezdtük el a virágok ültetését a Berzsenyi parkban.

Hozzátette: a következő két hétben a lakótelepi és a belvárosi közterekre egyaránt ültetnek majd virágokat. – A faládákba, kőedényekbe kerül majd százszorszép, díszkáposzta, párnacserje és veronikacserje is – mondta. – Egy kaposmérői és egy kocsi vállalkozótól rendeltük meg a virágokat.

Az elmúlt hetekben a kaposvári városüzemeltetési vállalat munkatársai felszedték az egynyári virágokat, felkapálták a talajt, pótolták a táp­anyagot. Öntözniük nem igazán kellett, mert a múlt heti csapadékos időjárás pótolta a vizet a talajban. – A leandereket – ahogy a korábbi években – az idén is megpróbáljuk átteleltetni a taszári reptéren – tette hozzá Dombos Borbála. Megjegyezte: a virágosításnál szempont volt az is, hogy az árvácskák jól bírják a fagyokat, a hideg időjárást. Szeptember 20-a óta a leveleket is összeszedik városszerte. Áprilisig kétszázötven tonna levelet sepernek össze és szállítanak el. Dombos Borbála Regina hozzátette: az ősz folyamán díszfákat is ültetnek városszerte, az épülő közlekedési központot már több száz fa és több ezer cserje díszíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában