életút

2020.11.12. 11:00

Muzsikaszó és szeretet kíséri 90 éve a zenészt

A napokban tölti be a kilencvenedik életévét Kollárovics Vendel.

V. L.

dav

A Somogyban jól ismert egykori muzsikus elmondta, hogy a neve és a születési helye miatt sokan még ma is horvát nemzetiségűnek tartják, holott a felmenői Vízvárról kerültek a horvátországi Pupelicára, ahol meglátta a napvilágot. Hatan voltak testvérek, négy fiú és két lány. Szeretetben nőtt fel, különösen édesanyjához ragaszkodott, akinek gyönyörű énekhangját és zenei hallását ő és két bátyja örökölte.

Nem véletlen, hogy később egy bandában zenéltek, számos lakodalomban szórakoztatva a násznépet. Kezdetben csak nagybőgőn játszott, de rövid idő múlva a trombitával is szépen bánt. Mindez már az 1945-ös hazatérésük után történt, amikor is előbb Márffy-Visnyére, majd Hedrehelyre, pár év múlva pedig Kadarkútra költöztek.

A család mindhárom helyen továbbra is gazdálkodott, Kollárovics Vendel az útfenntartónál helyezkedett el, ahol a nyugdíjazásáig dolgozott. A zenélés tíz évvel később abbamaradt. Kaposváron telepedett le, ahol még ma is rendszeresen dolgozik a fia gyümölcsösében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában