galéria

2020.11.22. 19:30

Végérvényesen birtokba vették az utasok a buszállomást

A távolsági és regionális buszjáratok vasárnaptól a nemrég átadott Kaposvári Közlekedési Központ új autóbusz-állomásáról indulnak. Ezzel az eddig használt ideiglenes buszállomás megszűnt. Arra viszont ügyelnünk kell, hogy az új helyen megváltoztak a járatok indulási kocsiállásai.

Kovács Gábor

Kerítést húztak fel a hétvégén a városligeti ideiglenes állomáson, hogy ne tévedjenek be az utasok, de mivel nincs lezárva, néhányan erre sétáltak. Lukács Albert és felesége Dombóvárról jöttek a kaposvári vásárba, és mivel elfáradtak, leültek egy kicsit pihenni a padokra, bár tudják, hogy vasárnaptól elköltözött a távolsági buszpályaudvar. Sapkát és diót vettek jó áron, és azért Kaposváron, mert náluk minden hónap első vasárnapján van vásár.

Vasárnap délelőtt egy munkás a csavarokat lazította a konténerépületen. Azt mondta, hogy sokan megkérdezték már, hogy mi lesz a terület sorsa, azt nem tudja, az viszont biztos, hogy csütörtökre a konténerek eltűnnek majd.

 

Késő délelőtt nem volt tumultus a Közlekedési Központnál lévő új állomáshelyen, kevés utazó tűnt fel. Bori Béláné Balatonboglárról érkezett és Nagyberkibe tartott.

– Sokkal jobb lesz itt, mint a Városligetben volt, de még szokni kell – mondta, miközben elővette a szendvicsét.

Sipőcz Zoltán Mezőcsokonyára igyekezett, és az ujjával pörgetve kereste a menetrendet az interaktív táblán, szerinte még ismerkedni kell az új rendszerrel. Az információnál azt mondták a dolgozók, hogy sokan betérnek érdeklődni, mert az összes kocsiállásnak új helye van. A váróteremben nyolcan ültek, kisgyermekes családok, egy kisfiú dobozos üdítőt ivott éppen. Egy fiatal férfi a földön ült, a falnak vetve a hátát és okostelefonjába mélyedt. A somogyacsai Kulinszky János is a járatára várt, maszkját gondosan felhúzva.

A menetrendi korrekciók eredményeként 2020. november 22-től a vasúti csatlakozások száma tovább bővült Kaposváron, közölte pénteken a MÁV-VOLÁN csoport. Az új menetrend 190 érkező járat esetében nyújt 10 percen belüli vasúti csatlakozást, valamint 184 induló autóbuszjárat esetében biztosít átszállási lehetőséget vonatról buszra. A menetrendváltozás jellemzően 5-10 perccel módosítja az autóbuszok indulási idejét, de kényelmesebbé tette az átszállást a helyi, országos és regionális helyközi autóbuszjáratok, valamint a vonatok között.

Az ideiglenes megállóhelyet már nem használják

A távolsági és regionális buszjáratok már mind a november 10-én átadott Kaposvári Közlekedési Központ új autóbusz-állomásáról indulnak, így az eddig használt ideiglenes buszállomás megszűnt, és módosultak a járatok indulási kocsiállásai. A Budai Nagy Antal utcában, a vasútállomás előtt és a Dózsa György utcában, a színház mellett kijelölt ideiglenes megállóhelyeket a Volánbusz járatai a továbbiakban nem használják

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában