fertőtlenítés

2020.12.16. 14:00

Az otthonban is felütötte fejét a járvány

Nagy körültekintéssel végezték el feladataikat a székesfehérvári alakulat biológiai mentesítő csoportjai kedden, akik közreműködtek a kaposvári Liget Idősek Otthona fertőtlenítésében.

Sonline

A kaposvári intézmény lakóit ideiglenesen sátorba költöztették a 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred katonái, majd ezt követően a vegyivédelmi katonák mentesítették a közös helyiségeket, a vizesblokkokat és a lakószobákat is.

A fertőtlenítésre azért volt szükség, mert több lakó és dolgozó is pozitív koronavírus tesztet produkált. Információink szerint az 57 lakó közül 37-en kapták el a vírust. Úgy tudjuk: a lakók szobájukban vannak karanténban, naponta tesztelik őket. Értesüléseink szerint, a megfertőződött dolgozókat helyettesítő személyzet pótolja.

Folyamatosan nő a koronavírussal fertőzöttek száma. A Nemzeti Népegészségügyi Központ mérései alapján a legtöbb településen továbbra is stagnál vagy enyhén csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Kaposváron mérsékelt a koncentráció, amely megegyező mértékű az előző heti mérések adataival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában