kitüntetések

2020.12.26. 13:00

Élete minden napjával példát mutat a tabiaknak

Irányi Károly nyugalmazott középiskolai tanárt, címzetes igazgatót választották Tab díszpolgárává.

Marosi Gábor

A Rudnay Gyula Gimnázium és Szakközépiskola egykori tabi születésű tanára, majd igazgatója pályafutása szinte teljes egészében végigkíséri a tabi középiskola, a gimnázium és a szakközépiskola történetét. Nemcsak figyelője, hanem tevékeny részese volt mindannak a szervezési és egyre fejlődő oktatási munkának, amely különösen az 1960–1970-es évekre országos szakmai figyelemre is számíthatott. Az 1953-ban elindult gimnázium, majd később a szakközépiskola fejlődésében sokat jelentett folyamatos, lelkiismeretes, mindig az iskola javát szolgáló pedagógusi munkája.

Hivatása mellett elkötelezetten vállalta azt, hogy a diákokkal szabadidejükben is foglalkozik. Ilyen volt a néptánc­csoport alakítása, vagy a színjátszó kör létrehozása és támogatása. Több szakkör, kulturális csoport működött, amelyekhez Irányi Károly, amennyire csak tőle telhető volt, segítséget nyújtott. Emberi magatartása, diákjai előtt is mindig meglévő tisztelete egyben példamutató is volt.

Díj az alkotónak

Savanyó Györgyné több évtizedes munkáját Tab Városért Emlékplakett kitüntetéssel ismerték el. A kitüntetett negyven évig dolgozott az egészségügyben, munkája mellett pedig hobbijának, a festésnek is él. Harminc éve ecset, vászon és olajfestékek között tölti szabadidejét. Egyre színvonalasabb tájképek és csendéletek születnek a keze alatt. Kiállításaival, díjazott alkotásaival külföldre is elvitte Tab hírét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában