régi álom

2020.12.07. 19:30

Saját otthonra leltek a kelevízi kézműves portékák

Régi vágya vált valóra a kelevízieknek. A Belügyminisztérium kiegészítő forrást biztosított a helyi önkormányzat részére, így meg tudják vásárolni csaknem hatmillió forintból az Arany Kézművek Boltjukat, ahol somogyi közmunkások portékáit árulják.

Góz Lilla

– Jó napot kívánok, csak azért telefonálok, mert megérkezett a dió – hívta az egyik vásárlót a kelevízi kézműves bolt dolgozója, aki azt mondja, az ünnepek előtt nagyon keresik a diót.

A dión kívül kelevízi bevásárlókosarak, hosszúvízi szőnyegek, szenyéri cirokseprűk, fából készült hácsi ajándéktárgyak és nagyszokolyi tészták is sorakoznak a polcokon az Arany Kézművek Boltjában. De számos somogyi településen termelt zöldséget, gyümölcsöt is lehetett náluk vásárolni nyáron. Tíz önkormányzattal vannak folyamosan kapcsolatban, akik rendszeresen szállítanak hozzájuk. Két éve nyitották a boltot, hogy a megye közmunkásai által készített, illetve megtermelt portékákat értékesítsék.

– Az országos közfoglalkoztatási kiállításon tapasztaltuk, hogy rengeteg értékteremtő munkát végeznek az önkormányzatok, innen jött az ötlet, hogy nyissunk a településen egy kis boltot, amiben bemutathatjuk és értékesíthetjük a települések közmunkásai által készített termékeket – mondta el lapunknak Vargáné Balatincz Krisztina, Kelevíz polgármestere.

Az elmúlt héten pedig egy régi vágyuk vált valóra. – A Belügyminisztérium kiegészítő forrást biztosított a közfoglalkoztatás keretén belül a Start helyi értékteremtő mintaprogramot bővítve, így meg tudtuk vásárolni az Arany Kézművek Boltot – mondta el Vargáné Balatincz Krisztina. Hozzátette: az üzletet a Copé Zrt.-től vették meg, az erről szóló szerződést már aláírták.

Megjegyezte, a település életében óriási lépés, hogy saját tulajdonba kerül a bolt. – A helyiek mellett az ország minden tájáról érkeztek már vásárlók ide, de a jelenlegi járványhelyzetben igény esetén futárszolgálattal is küldünk a termékekből, amelyeket a közösségi oldalunkon választhatnak ki – sorolta a polgármester. Megjegyezte, mivel az épület elavult, szeretnék a közeljövőben pályázati forrás segítségével korszerűsíteni. Szükség lenne a villanyvezetékek és nyílászárók cseréjére, valamint a fűtés korszerűsítésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában