toborzó kedv

2021.01.10. 11:30

Vírusellenszer is lehet a sereg

Havi 161 ezer forint illetmény, utazás-költségtérítés és étkezés: a Magyar Honvédség 2021-ben is stabil kereseti lehetőséget nyújt a speciális önkéntes területvédelmi tartalékosoknak.

Harsányi Miklós

A kaposvári toborzóirodában már most várják az érdeklődők jelentkezését, az idei első bevonulást február elsején tartják.

A kormány gazdaságvédelmi akciótervet indított, s a munkahelyteremtési intézkedésekhez a Magyar Honvédség is csatlakozott. Horváth Jenő őrnagy, a kaposvári toborzó és érdekvédelmi központ parancsnoka közölte: a honvédség az ország egyik legnagyobb, s legbiztosabb munkáltatója. Egyértelmű volt, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésben – akár több ezer ember foglalkoztatásával – szerepet vállalnak.

– Így 2021-ben is folytatjuk a toborzást a speciális önkéntes területvédelmi tartalékos katonai szolgálatra – tájékoztatott Horváth Jenő. – Ez azoknak nyújt lehetőséget, akik elvesztették a munkahelyüket, de el akarnak helyezkedni, legalább 18 évesek, s van erkölcsi bizonyítványuk. Országosan eddig több mint ezren csatlakoztak a programhoz, Somogyban százhuszonnégyen. A jelentkezők hat hónapos képzésen vesznek részt, s ezalatt honvédelmi ismereteket sajátítanak el.

Büntetlen előélet, egyszerűsített egészségügyi és pszichológiai vizsgálat: ezek a főbb jelentkezési feltételek. Alap, általános lövész, illetve szakkiképzés: három ciklusból áll a féléves program. A katonák a havi bruttó 161 ezer forintos illetményen kívül utazás-költségtérítést, ruházati ellátást valamint étkezést kapnak. Az őrnagy arra is felhívta a figyelmet: a szolgálat további hat hónapig meghosszabbítható, ám ha valaki úgy dönt, bármikor visszatérhet a civil életbe. Akiknek viszont megtetszik a hivatás, azok önkéntes területvédelmi tartalékos, illetve önkéntes műveleti tartalékos szolgálatra jelentkezhetnek. S arra is lehetőség nyílik – ha megfelelnek a fizikai, pszichikai, egészségügyi feltételeknek –, hogy szerződéses katonaként folytassák pályafutásukat. Az érdeklődőket januártól újra várják a honvédség kaposvári, Baross Gábor utcai központjában.

Fotó: Lang R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában