jutalom

2021.02.18. 17:30

Repültek a jó tanulók, térkép lett nekik a táj

A jó tanulóké lett a légtér. Több mint kétszáz kaposvári, nagyatádi és kadarkúti általános iskolás vehetett részt sétarepülésen a Szerencsejáták Zrt és a kadarkúti Fly-Coop Légi Szolgáltató Kft. jóvoltából. Csütörtökön délelőtt szinte vég nélkül emelkedett a magasba a helikopter Vásártérről, mire minden gyerek átesett a légi kalandon.

Kovács Gábor

Felkavarta a levegőt a rotorlapát, miközben a gyerekek beszálltak az ötszemélyes helikopterbe, ami 400-500 méter magasra szállította őket. Több kört megtettek a megyeszékhely felett, aztán a 6-7 perces menet után jöhetett a váltás. A szülők ezalatt a telefonjaik kamerájával rögzítették a jelenetet.

– Meglepődtünk, mert csak a legkiválóbbakat válogatták be – mondta egy büszke édesanya, Rahal Brigitta. – A 11 éves kisfiam nagyon izgult, de csak addig, amíg meglátta a gépet.

Látjátok, megérte jónak lenni! Ezekkel a szavakkal motiválták a tanárok a visszaérkező gyereket, de az első ölelés persze apának járt.

 

– Hasznos kirándulás, mert földrajz és természetismeret órán feleleveníthetjük majd az átélteket, és osztályfőnöki órán is megbeszéljük – értékelte Bódog-Csek Judit, a Gárdonyi tagiskola pedagógusa.

A Rómahegytől egészen majdnem Taszárig szállt a helikopter. Olyan gyorsan felszálltak, hogy szinte lebegtek, osztotta meg az élményeit a többiekkel egy kislány.

– Izgalmas volt, felülről olyan a táj, mint egy makett, mindent piciben lehet látni! – lelkesedett Simon Erzsébet Anna, a Duráczky iskola tanulója. Sokan a saját házukat keresték alant.

– Nem gondoltam volna volna, hogy ilyen nagy és ilyen szép a város! – jegyezte meg Kiss Csenge Lea. Az osztálytársa, Körpöly Gábor Milán pedig arról beszélt, hogy elmondhatatlan élmény volt, amit át kell élni, és máris ismét felszállna.

A pilóta a cégvezető Jakab Ernő volt, aki több mint 30 éve repül, és sok ezer órát töltött már a levegőben. Számára rutinfeladat volt a sétarepülés, a gyermekeknek viszont felejthetetlen élmény.

– Én kadarkúti vagyok, ezért is gondoltam, hogy a környékbeli gyerekeknek érdemes lenne megmutatni a szülőhelyük nevezetességeit a magasból – mondta a Fly-Coop ügyvezetője. – Az ötlet úgy valósulhatott meg, hogy a nem mindennapi lehetőséget a Szerencsejáték Zrt. támogatta. Összesen 220 somogyi gyermek részesülhetett ennek köszönhetően a sétarepülés élményében két nap alatt. Hogy ki repülhetett, azt teljesen a tanárokra bíztuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában