víz világnapja

2021.03.22. 16:00

A tudatos vízfogyasztás a kulcs a jövőhöz

Március 22-én világszerte a víz fontosságára és védelmére hívják fel az emberek figyelmét. Így van ez természetesen Somogy megyében is.

Góz Lilla

víz

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) idén a járványhelyzetre való tekintettel elsősorban virtuális eseményekkel készült a Víz világnapjára, amelyet 1993. óta tartanak meg világszerte az ENSZ kezdeményezésére.

Az Ökumenikus Segélyszervezet nemzetközi szerepvállalása során számos országban hajtott végre vízellátással kapcsolatos fejlesztéseket. Jelenleg is több térségben meghatározó eleme humanitárius és fejlesztési munkájának a vízhiány elleni küzdelem. Így többek között Irakban, Etiópiában és Afganisztánban is.

Egy friss kutatás szerint sokan találkozhattak magasabb rezsiszámlákkal a korlátozások alatt, ami nem véletlen: azzal, hogy otthon vagyunk, a korábban az irodákban, edzőtermekben, szállodákban eloszló víz-, gáz- és áramfogyasztásunk most mind az otthonunkra koncentrálódik. A vízfogyasztásunk kiugró mértékben növekedett, egy teljesen otthon töltött hét alatt akár közel másfélszerese is lehet a pandémia előtti értéknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában