cukiság

2021.03.01. 12:30

Kismókusok bújtak el a gólyafészekben

Újszülött mókusokat rejtett a gólyafészek Ötvöskónyiban.

Marosi Gábor

Az apró állatokra fészekkarbantartás közben bukkantak rá az E.ON és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNP) munkatársai. – Nem szokatlan, de mindenképpen ritkaságnak számít az eset – mondta Szegvári Zoltán, a DDNP Somogy-Tolnai Tájegységének őrkerületvezetője. – A gólyafészkekben gyakran élnek albérlők, többnyire házi verebek, akik szeretnek beköltözni a fészek alá. Nagy valószínűséggel ez a mókus is hasonló céllal nézte ki magának ezt a helyet. Fészekcsere közben bukkantunk rá az állatokra. Szerencsére egyik sem sérült meg.

Szegvári Zoltán elmondta: a négy kis állatot egy odúba tették, majd a fészek közelében lévő magasra nyúló bokor tetejére helyezték, hogy az anyjuk könnyen megtalálja őket. – Ha a mókus megfelelőnek találja a mesterséges odút, akkor ott neveli tovább kicsinyeit, de az is előfordulhat, hogy a váltófészkébe menekíti át az újszülötteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában