lövészverseny

2021.03.15. 15:35

Ropogtak a fegyverek a Tókaji Parkerdőben

Újabb rangos lövészversenynek adott otthont a kaposszerdahelyi lőtér a hétvégén.

Barkóczy László

A vírusvédelmi szabályok maximális betartása mellett egy különleges lövészversenynek adott otthont a hétvégén a tókaji parkerdő lőtere. A Szent Hubertus Szituációs Lövészklub rendezte meg Somogy idei első Steel Challenge versenyét.

Az ilyen típusú lövészversenyt az teszi különlegessé, hogy a lőfeladat nem a megszokott állunk-lövünk szituációban merül ki. A pisztollyal és golyós puskával lőhető pályából három, míg sörétes puskával lőhető pályából kettő várta a versenyzőket. A pályákon öt darab kör alakú fémcélt helyeztek el a versenyrendezők. Négy fehér, és egy sárga színűt. A feladat az, hogy az öt célt – előbb a négy fehéret, majd végül az egy sárgát – minél rövidebb idő alatt lőjje meg a lövő. Verseny ez az idővel, a gyorsasággal, és a pontossággal. A pályát ötször egymás után kell időre meglőnie a versenyzőnek, amiből a legrosszab időeredmény az értékelésbe nem számít bele.

A versenyzők kis- és nagykaliberű pisztollyal és puskával is indulhattak, melyeken lehetett nyílt, vagy optikai irányzék is. Ez számos kategóriát jelent, így sok versenyszámban hirdettek eredményt a lőtéren. A legnépszerűbb versenyszámok eredményeit mi is megosztjuk olvasóinkkal.

Gratulálunk minden versenyzőnek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában