fejlesztések

2021.05.16. 14:05

Borteraszra csábítanak a boglári szőlőhegyen

Borteraszok és látogatóközpont is épül a szőlőskislaki János-hegyen.

Marosi Gábor

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A 800 millió forintos beruházás több mint 97 százalékát a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) támogatja, a fennmaradó részt saját forrásból a balatonboglári önkormányzat biztosítja. Mészáros Miklós polgármester elmondta: a napokban kapták meg a támogatói okiratot. A turisztikai attrakció tervezése az idén elkezdődik, jövőre elindulhat az építkezés, 2023 júniusára befejeződik a beruházás.

– Ezzel a fejlesztéssel óriási „lökést” kap a település – mondta Mészáros Miklós. – Ha a balatoni település szőlőhegyét jobban be lehet vonni a turizmusba, az még inkább fellendítheti Balatonboglár népszerűségét. A beruházás része egy útépítés és a villamosenergia-hálózat bővítése, mert nagyon sokan élnek kint a szőlőhegyen.

Megtudtuk, a város négy János-hegyi vállalkozással kötött konzorciumi szerződést. – Ezzel neves borászainknak még nagyobb teret tudunk biztosítani. A látogatóközpontban például a borkészítés és a borászattal kapcsolatos tevékenységeket mutatjuk majd be segítségükkel. Azok számára, akik 2023-ban Balatonboglárra látogatnak, a különleges új attrakcióval is gazdagabbá tehetjük a nálunk töltött pihenést – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában